vrijdag 18 november 2016

gedachten rondom het document Perspectivity gedeeld in OneDrive

Regensburg - Donau oever - skyline - avondrood


- mogelijk is dit bijgevoegde document in OneDrive in deze vorm als niet voltooid te beschouwen en vormt de weergegeven tekst slechts een fragment, of verdient het document een uitleg waarvan de schrijver zich niet heel wel bewust kan zijn, het is en blijft iets waaraan is gewerkt, dus energie in is gestoken// welaan, wanneer er dat 'iets' wordt opgemerkt dat U niet zint, weerhoude dat U niet om U uitgenodigd te voelen de inhoud die bij U werd geïnitiëerd en geïntroduceerd eens ter hand te nemen, bedenkt U zich maar niet té snel dat U zo'n actie niet zou kunnen volbrengen, want in deze luidt het Woord: 'eenvoud is je ware' /
Hoewel niet zo duidelijk bedoeld met het hierbij gevoegde document bleek er voor mij geen andere oplossing voor het geven van een opening naar een verder weg gelegen betekenisstructuur dan het bekende de stap in het onbekende die ik hierin maak met het verwoorden van een gedeeltelijk dromerige inhoud, zoals een kunstbeschouwing die ook altijd bevat.

nota bene: de overdracht van kennis door middel van of met behulp van foto's en schermreproducties is vooral leuk, en de zekerheid of de bedoeling wel overkomt ligt daar waar zo'n bedoeling die je met je keuze voor juist die beeldplaat om in een album, bericht of waar dan ook te plaatsen en te publiceren hebt voor jezelf duidelijk overkomt in jouw waarneming, want als je er zelf nu ook nog wijzer van wordt is dat mooi meegenomen, wat een ander ervan vindt dat moet hij in eerste instantie zelf weten. Bij het zintuig van het gezichtsvermogen is het zo gesteld met de mens dat niemand kan bepalen wat de ander ziet of hoe hij de dingen wil inzien, vandaar o.a. dat ik dit middel van kennisoverdracht gaarne gebruik- Beeldtaal bevat geen commando's, een beeld kun je beschouwen als de samenvatting van een heel verhaal. In het zichtbaar stellen van een gedachte of denkwijze zijn de waarden van de democratische vrijheden eerder gewaarborgd dan bij het uitbrengen van documenten in geschreven woord. 



Geschreven rapportage bij zo'n idee als je met je foto of kunstwerk wilt overbrengen doe je beter met een aardig onderschrift te bedenken over de inhoud van de beeldplaat, soms is het belangrijk de gegevens van de foto te vermelden zoals bij vorbeeld de locatie, het onderp komt in het beeld zelf naar voren als het goed is. In het engels wordt een onderschrift 'a caption' genoemd, hoewel dat niet geheel voor hetzelfde begrip staat. Op zichzelf vormt het bedenken van een aardig onderschrift nog een heel aparte kunst, die men evenwel zichzelf leren kan. Houdt het onderschrift vooral kort, (dat lukt mij ook niet altijd en wil ik té veel erbij vertellen - zwakheid ligt in de menselijke natuur niet toevallig als bijkomend beginsel van een reactie als antwoord wanneer de druk in het ervaringsleven te groot wordt) 
- als alternatief voor een veelheid aan woorden in de uitleg staat je soms de dichtregel open als verlichtende uitdrukking van wat je met het beeld wilt zeggen, dus enkele woorden die je invallen of die je bedenkt.

Ik neem aan dat de lezer bekend is met de app van OneDrive, deze functie vormt een onderdeel van een Windows account service en is te openen door de link aan te clicken, ik geloof dat je dan wél zo'n windows account moet hebben. 

Perspectivity

ergens in Nederland -
bruggen over een gracht




OneDrive
Gratis onlineopslag voor uw bestanden. Meer informatie.
Download de mobiele app voor OneDrive. Beschikbaar voor Android | iOS | Windows
Microsoft respecteert de privacy van gebruikers. Lees voor meer informatie onze Privacyverklaring.
Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA, 98052
een z.g. banner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten